Service Engineers

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons Service team, bestaande uit circa 20 Service Engineers, zijn wij op zoek naar nieuwe collega's. Wij zijn op zoek naar:

 

Service Engineers

 


Functieomschrijving

Als je voor deze functie kiest, kun je rekenen op een dynamische en afwisselende baan! In deze functie reis je namelijk regelmatig over de hele wereld om Rental equipment op te bouwen of te demonteren en klanten te ondersteunen. Daarnaast ben je onderweg om de Rental equipment bij de klant te onderhouden. Een onderdeel van de functie is het geven van trainingen om de medewerkers van de klant te leren omgaan met onze equipment aan boord van de klant. Je bent dus met grote regelmaat in het buitenland of op zee.

Je bent uiteraard niet altijd op reis. Een belangrijk facet van de functie is (vanuit onze locatie in Drachten) het inspecteren, onderhouden en moderniseren van de Rental equipment. In samenwerking met collega’s zorg je voor de voorbereiding van het efficiënt installeren van de equipment aan boord.

Wij zijn op zoek naar een collega die plezier en enthousiasme in zijn werk heeft. Jij bent communicatief goed onderlegd en weet op de juiste manier te communiceren met de opdrachtgever en collega’s. Verder is flexibiliteit een must, nieuwe Rental aanvragen komen namelijk ook op korte termijn!

Wanneer je nog weinig werkervaring hebt, is dat geen probleem. Middels een intern leertraject word jij klaargestoomd tot Service engineer bij SMST. Deze functie is ideaal voor een schoolverlater met relevante stage-ervaring of young professional die zich wil (door)ontwikkelen!

Functie eisen

Je hebt een afgeronde opleiding MBO/HBO Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Zeevaartschool, Mechatronica of vergelijkbaar.

Jij voldoet aan de volgende criteria:

 • Functioneren onder offshore omstandigheden is geen probleem;
 • Je bent flexibel ingesteld en vindt het vele reizen een aantrekkelijk onderdeel;
 • Je hebt kennis- en (stage)ervaring met elektrische systemen;
 • Ervaring met hydraulische systemen is een pré;
 • Ervaring met Word en Excel is een pré;
 • Je bent proactief en hebt een “hands on” mentaliteit;
 • Je bent leergierig en durft te vragen;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift;
 • Het geven van trainingen vind jij een leuke bijkomstigheid;
 • Enige technische bekwaamheid en zelfstandigheid is vereist, aangezien ondersteuning vanuit het bedrijf door de verschillende tijdszones, niet altijd onmiddellijk beschikbaar is.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. 

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on