Service Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 170 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons Service team, bestaande uit 22 Service Engineers, zijn wij op zoek naar een:

 

Service Engineer

 


Functieomschrijving

Als je voor deze functie kiest, kun je rekenen op een dynamische en afwisselende baan! In deze functie reis je namelijk regelmatig over de hele wereld om storingen op te lossen en klanten te ondersteunen. Daarnaast werk je ook mee om onze producten succesvol te plaatsen, in bedrijf te stellen en te assisteren bij afnames. Dit doe je zowel alleen als met jouw collega’s. Je bent zo’n 60% procent van het jaar in het buitenland of op zee.

Je bent uiteraard niet altijd op reis. Jij helpt de klant ook op afstand door vanuit de thuisbasis storingen uit te lezen en te analyseren om deze vervolgens te vertalen naar een servicegerichte oplossing. Ook ben je medeverantwoordelijke voor het functioneel verbeteren en testen van onze machines op ons bedrijfsterrein. Daarnaast is een onderdeel van de functie om trainingen te geven aan de crew van de klant zodat ze aan boord veilig en adequaat leren omgaan met onze equipment.

Wij zijn op zoek naar een collega die plezier en enthousiasme in zijn werk heeft. Jij bent communicatief goed onderlegd en weet op de juiste manier te communiceren met de opdrachtgever en collega’s. Omdat je te maken krijgt met complexe vraagstukken ben je analytisch goed onderlegd. Verder is flexibiliteit een must, serviceaanvragen komen ook op korte termijn!

Middels een intern leertraject word jij klaargestoomd als Service Engineer bij SMST. Deze functie is ideaal voor een schoolverlater met relevante stage-ervaring of Young professional die zich wil (door)ontwikkelen!

Functie eisen

Je hebt een afgeronde opleiding MBO/HBO Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Zeevaartschool, Mechatronica of vergelijkbaar.

Jij voldoet aan de volgende criteria:

  • Je kunt functioneren onder offshore omstandigheden;
  • Je hebt kennis- en (stage)ervaring met elektrische systemen en meet- & regeltechniek;
  • Ervaring met hydraulische systemen is een pré;
  • Ervaring met PLC software is een pré;
  • Je bent proactief en hebt een “hands on” mentaliteit;
  • Je bent leergierig en durft te vragen;
  • Je bent analytisch sterk en vindt het leuk om complexe problemen op te lossen;
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
  • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift;
  • Een hoge graad van technische bekwaamheid en zelfstandigheid is vereist, aangezien ondersteuning vanuit het bedrijf door de tijdsverschillen vaak niet onmiddellijk beschikbaar is.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on