Terugblik Technologiekring Noord-Nederland van 8 november bij SMST

15/11/2018

Bron: Metaalunie

Bij SMST in Drachten vond vorige week een zeer geslaagde bijeenkomst plaats van de Technologiekring Noord-Nederland. Onderwerp was procesoptimalisatie door middel van nieuwe digitale technieken en de mogelijkheden daarvan in het bedrijfsleven. 

Dankzij digitalisering zijn er allerlei nieuwe technieken beschikbaar gekomen die procesoptimalisatie kunnen ondersteunen. Enkele van deze technieken, zoals Virtual Reality (virtuele werkelijkheid) en Augmented Reality (toevoegen van virtuele beelden aan de echte werkelijkheid) kunnen ondersteunend zijn om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Bijvoorbeeld door het snel, eenvoudig en zeer nauwkeurig meten van objecten en gebouwen maar ook door het eenvoudig modelleren van leidingsystemen en staalconstructies e.d. Centraal stond de toepassing voor MKB-bedrijven van deze nieuwe technieken en wat is eigenlijk het verschil? En wat kun je er dan precies mee? Hoe neem ik mijn personeel hierin mee?

Metaalunie-lid SMST maakt al gebruik van deze technieken en bood de aanwezigen een kijkje in de keuken. Behalve dat de nieuwe technologie inzichtelijk werd gemaakt door Guido van Gageldonk, oprichter van Unit40 volgde een presentatie van SMST over de toepassing ervan in de praktijk. Verder waren er diverse demonstraties en korte workshops van Teqnow, TNO en NHL/Stenden over het belang van inzet van VR/AR om slimmer en effectiever te produceren. De lessons learned, de business case voor VR & AR en de do’s en don'ts kwamen uitgebreid aan bod en de demo’s stonden ook volop in de belangstelling. Het praktische overzicht van de virtuele mogelijkheden om bedrijfsprocessen te optimaliseren werd gegeven door Jo van de Put van Teqnow. De bijeenkomst werd afgesloten met een aantal rondes demonstraties en workshops en er was een walking dinner. De 50 deelnemers konden terugkijken op een geslaagde middag bij SMST.

De Technologiekring werd dit keer mede mogelijk gemaakt door: Metaalunie/Teqnow, TNO, TCNN, SMST en NHL Stenden Hogeschool.

 

 

 

« Back to overview
Share this on