Systeem- en applicatiebeheerder

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 170 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

 

Wie wij zoeken?

Voor onze ICT-afdeling zijn wij op zoek naar een:

 

Systeem- en applicatiebeheerder

(40 uur p/w)

 

Functieomschrijving

Als Systeem- en applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van de ICT-infrastructuur en applicaties. Je zorgt samen met je collega’s voor een optimale bescherming en betrouwbaarheid van bedrijf- en persoonsgegevens en daarnaast een zo goed mogelijke bereikbaarheid en werkbaarheid van systemen en data. De werkzaamheden variëren van helpdesk tot beheer en advisering over de beste configuratie van hard- en software. ICT heeft bij SMST ook een ondersteunende rol binnen de producten die ze in projecten oplevert. Ook daarin hebben netwerken en datasecurity een belangrijke rol. Hier komen IT en OT steeds nauwer samen.


Je ondersteunt gebruikers in hun gebruik van systemen en applicaties. Je bereid de werkplekken voor en onderhoud deze. Je werkt mee aan in het implementeren, onderhouden en ondersteunen van applicaties op servers- en werkstations.
Je bent in deze functie ook betrokken bij het verder ontwikkelen en implementeren van de ICT infrastructuur en applicatielandschap. Belangrijke begrippen in je functie zullen zijn: virtualisatie, Microsoft Windows, Microsoft 365, Azure Entra, Linux, SQL, ERP, PDM, VPN, 3CX, firewalls, netwerken en databeveiliging.


Dit is een doorgroeifunctie waarbinnen je jezelf kunt ontwikkelen in je functie met verdergaande verantwoordelijkheden.


De afdeling ICT is een hecht team waar geen dag hetzelfde is. Als je op zoek bent naar een dynamische en afwisselende functie dan is deze baan geschikt voor jou! Je komt te werken op een afdeling met een informele werksfeer. Ben jij iemand die beschikt over een goede dosis positiviteit, teamspirit en humor dan komen we graag in contact met jou!

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding MBO+ (minimaal niveau 4) of HBO ICT;
 • Je hebt ervaring met of bent bekend met Windows / (Debian) Linux. Kennis van Windows server producten is een pré;
 • Je hebt ervaring met de Microsoft 365 applicatie suite. Kennis van het M365 beheer platform en de Azure diensten is een pré;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je gaat analytisch te werk en vindt het leuk om problemen op te lossen;
 • Je bent proactief en leergierig;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels;
 • Je kunt je inleven in je gebruikers en ze jouw IT kennis begrijpelijk overdragen.

Wat kun je verwachten?

We zijn graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een aanstelling bij een boeiend, uniek en dynamisch bedrijf;
 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • 25 vakantiedagen en opbouw van 13 ADV-dagen per jaar (op basis van fulltime);
 • Ruimte voor opleiding en trainingen.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.
Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on