Senior Design Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 170 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons multidisciplinaire engineeringsteam, bestaande uit circa 45 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers, zijn wij op zoek naar een:

 

Senior Design Engineer

(40 uur p/w)

 

Zie jij uitdagingen om in dit multidisciplinaire team mee te werken aan het bedenken van oplossingen voor verschillende engineeringsvraagstukken binnen de offshore windenergie? Dan willen wij jou een leuke uitdaging bieden!

Functieomschrijving

Als ervaren Design Engineer ben je al vroeg betrokken bij het ontwerp van onze producten. Je werkt de productspecificaties uit in basis-en/of detailontwerp (onderbouwd met (hand)berekeningen) en kies je samen met het team de juiste (constructieve) oplossingen en aandrijfconcepten. Hierbij rekening houdend met SMST standaarden, eisen van de klant en eisen/voorschriften van certificerende instanties. Je maakt productietekeningen en stuklijsten of coördineert en/of controleert de aanmaak hiervan door derden.

Je bent betrokken bij het ontwerp en de ontwikkelingen van onze producten. Je denkt en werkt mee aan de continue verbetering van bestaande functionaliteiten en producten en doet hiervoor onderbouwde verbetervoorstellen. Je draagt zorg voor de overdracht van tekeningenpakketten naar productie en denkt mee in oplossingen voor engineering vraagstukken die vanuit de productie komen.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding Werktuigbouwkunde, Maritieme- of Civiele techniek op minimaal HBO-niveau of een WO opleiding;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen de zware machinebouw, bij voorkeur in de offshore industrie;
 • Je hebt ervaring op het gebied van mechanica, stijfheid & sterkteleer, aandrijftechniek en (methodisch) ontwerpen;
 • Je hebt kennis van Inventor en Autocad. Kennis van Rstab of andere vergelijkbare rekenprogramma’s is een pré;
 • Je hebt ervaring met hydrauliek;
 • Je hebt kennis van productietechnieken;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Daarnaast beschik je over een aantal onmisbare persoonlijke eigenschappen zoals:

 • Je hebt goede communicatieve eigenschappen;
 • Je bent flexibel, je kunt goed omgaan met dynamische werkomstandigheden;
 • Je bent pragmatisch, wat inhoudt dat je het werk ook vanuit praktisch oogpunt kunt bekijken;
 • Je bent zelfstandig en proactief, jij gaat de uitdaging graag aan;
 • Je bent nauwkeurig;
 • Je bent resultaatgericht en wilt het werk graag goed afronden;
 • Je bent nieuwsgierig en wilt graag met collega’s in gesprek;
 • Je bent een teamspeler en werkt graag samen in multidisciplinaire teams.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.

SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. Bij SMST werk je niet alleen op abstract niveau aan producten, maar kom je letterlijk in aanraking met onze producten, omdat wij onze producten op dezelfde locatie produceren en testen.

Wat kun je verwachten?

We zijn graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • 38 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis);
 • Ruimte voor opleiding en trainingen;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on