Purchaser

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen en marine. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons team Purchase dat uit 4 medewerkers bestaat, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven:

 

Purchaser

(32-40 uur p/w)

 

Wat je gaat doen?

Als purchaser koop je onderdelen in volgens aangeleverde part-lists en mogelijke wijzigingen hierop. Je ziet erop toe dat het inkoopproces goed verloopt en je bewaakt de tijdige levering van inkooporders. Dit betekent o.a. dat je inkoopopdrachten controleert en verwerkt van leveranciers in ons ERP-systeem (ISAH). In het inkoopproces houd je rekening met de interne logistieke en financiële processen. Een mooie, uitdagende operationele inkoopfunctie met veel dynamiek. Je werkt samen met verschillende afdelingen en je houdt overzicht over het totaal van leveringen met bijbehorende afstemming over aantallen, prijs en timing.

Wat wij vragen?

Allereerst ben je communicatief vaardig en heb je een stevige persoonlijkheid. Met regelmaat bel je met leveranciers en schakel je intern om het proces goed te laten verlopen. Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen en hebt een praktische en ondernemende instelling. In je werk weet je de juiste prioriteiten te stellen en je kunt goed werken onder druk. Je kunt goed in een team functioneren.

 • Minimaal MBO geschoold (HBO werk- en denkniveau);
 • Een aantal jaar werkervaring als operationeel inkoper is een pré, maar deze baan is ook geschikt voor een starter;
 • Je hebt affiniteit met techniek;
 • Je kunt goed omgaan met een ERP-pakket, ervaring met ISAH is een pré;
 • Het werken binnen de Offshore Wind en in een hightech productieomgeving spreekt je aan;
 • Je bent proactief, een echte teamplayer en een goede onderhandelaar;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Wat kun je verwachten?

Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • een maximum bruto maandsalaris van € 4.430,78;
 • bij een fulltime dienstverband 200 vakantieverlofuren en 104 ADV-uren per jaar;
 • een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,19 netto per km en voor werk-werkverkeer een vergoeding van € 0,32 bruto per km;
 • 25 vakantiedagen en opbouw van 13 ADV-dagen per jaar;
 • 8% vakantiegeld;
 • een pensioenregeling bij het PMT; SMST betaalt 51% van je premie;
 • ruimte voor opleiding en trainingen.

Deze voorwaarden horen bij een 40-urige werkweek. 

Werken bij SMST
Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.

SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. Bij SMST werk je niet alleen op abstract niveau aan producten, maar kom je letterlijk in aanraking met onze machines, omdat wij onze machines op dezelfde locatie produceren en testen.

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on