Purchaser

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continu in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken

Voor ons team Inkoop dat uit 4 medewerkers bestaat, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven:

 

Purchaser

(40 uur p/w)

 

Wat je gaat doen

Als inkoper koop je onderdelen in volgens aangeleverde part-lists en mogelijke wijzigingen hierop. Je ziet erop toe dat het inkoopproces goed verloopt en je bewaakt de tijdige levering van inkooporders. Dit betekent o.a. dat je inkoopopdrachten controleert en verwerkt van leveranciers in ons ERP-systeem (ISAH). In het inkoopproces houd je rekening met de interne logistieke en financiële processen. Een mooie, uitdagende operationele inkoop functie met veel dynamiek. Je werkt samen met verschillende afdelingen en je houdt overzicht over het totaal van leveringen met bijbehorende afstemming over aantallen, prijs en timing.

Wat wij vragen

Allereerst ben je communicatief vaardig en heb je een stevige persoonlijkheid. Met regelmaat bel je met leveranciers en schakel je intern om het proces goed te laten verlopen. Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen en hebt een praktische en ondernemende instelling. In je werk weet je de juiste prioriteiten te stellen en je kunt goed werken onder druk. Je kunt goed in een team functioneren.

 • Minimaal MBO geschoold (HBO werk- en denkniveau);
 • Een aantal jaren werkervaring als operationeel inkoper is een pré, maar deze baan is ook geschikt voor een starter;
 • Je hebt affiniteit met techniek;
 • Je kunt tekeningen lezen of bent bereid dit te leren;
 • Je kunt goed omgaan met een ERP-pakket, ervaring met ISAH is een pré;
 • Het werken binnen de Offshore Wind en in een hightech productieomgeving spreekt je aan;
 • Je bent proactief, een echte teamplayer en een goede onderhandelaar;
 • Je hebt oog voor verbeteringen en bent ook bereid hierin een bijdrage te leveren;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Wat kun je verwachten

We zijn graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een aanstelling bij een boeiend, uniek en dynamisch bedrijf;
 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • 25 vakantiedagen en opbouw van 13 ADV-dagen per jaar;
 • Ruimte voor opleiding en trainingen.

Deze arbeidsvoorwaarden horen bij een 40-urige werkweek. 

Werken bij SMST
Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.

SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. Bij SMST werk je niet alleen op abstract niveau aan producten, maar kom je letterlijk in aanraking met onze machines, omdat wij onze machines op dezelfde locatie produceren en testen.

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on