Planner

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

De focus voor het team Functional Product Design (FPD) ligt op de bedrijfsplanning (strategisch), capaciteitsplanning, product- en prijsberekening, business programmatuur en het versterken en ondersteunen van bedrijfsprocessen. Dit met als doel om onze producten continu te verbeteren en te werken aan onze toekomstige activiteiten. Binnen onze business management office groep (van het team FPD) zijn wij op zoek naar een:

 

Planner

(40 uur p/w)

 

Wat je gaat doen?

Als planner plan je de werkzaamheden voor de gehele onderneming. Je bent verantwoordelijk voor het maken, bijhouden, visualiseren en rapporteren van de raamwerkplanning in Primavera voor alle werkzaamheden in de scope van een project. Je plant dus niet alleen de interne activiteiten van SMST. Het uitbesteed werk bij subcontractors en samenwerkingsverbanden dient in de ondernemingsplanning te worden meegenomen. Je hebt dus veel in- en extern overleg met afdelingen en partners. Een belangrijk onderdeel is het maken van een overzichtelijke capaciteitsplanning  in een logische en goede onderlinge samenhang tussen alle afdelingen.

De planner maakt de voortgang van de planning inzichtelijk, visualiseert en splitst deze uit zodat projectmanagers en afdelingsmanagers in staat zijn om indien nodig bij te kunnen sturen. Je hebt een ondersteunende rol richting Projectmanagement en FPD en geeft advies over de risico’s en bottlenecks m.b.t. de doorlooptijd en beschikbare capaciteit van onze projecten en producten. Je werkt in het team naast een andere ervaren planner.

De onderstaande werkzaamheden behoren o.a. tot je functie:

 • Je monitort onze interne processen zodat je tijdig en de juiste input vanuit de afdelingen ontvangt;
 • Opstellen en bijhouden van een efficiënte en effectieve ondernemingsplanning in Primavera voor alle projecten binnen SMST;
 • Opdelen van de overall planningen in een logische en samenhangende fasering (deelprocessen; engineering, supply chain, fitting, welding, painting, assembly en commissioning);
 • Planning van diverse lopende projecten met elkaar afstemmen en de benodigde acties clusteren;
 • Goede sparringpartner van werkvoorbereiding en productie op het gebied van planning;
 • Status/voortgang en nog te maken uren invoeren i.o.m. de afdelingshoofden, hierbij toets je de realiteit en haalbaarheid;
 • Verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen aangaande de planning, met aandacht voor onderlinge afstemming en het managen van verwachtingen;
 • Het visualiseren en rapporteren van de capaciteitsplanning;
 • Advies uitbrengen aan Projectmanagement m.b.t. o.a. prioriteiten, productieruns, make/buy, op- en afschalen.

Wat wij vragen?

Voor deze functie is het van belang dat je in staat bent om conclusies stevig toe te kunnen lichten (o.b.v. feiten en argumenten) en dat je deze kunt verdedigen naar het management. Verder voldoe je aan het onderstaande:

 • Je hebt een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • Je hebt diepgaande kennis van de planningsmodules in Primavera;
 • Je hebt 3 jaar relevante werkervaring in een productieomgeving, bij voorkeur in een technisch project gedreven organisatie;
 • Je bent initiatiefrijk, creatief en stressbestendig;
 • Je kunt input en aangeleverde informatie van afdelingsmanagers (realiteit, haalbaarheid, trends) kritisch beoordelen;
 • Je bent accuraat en zorgvuldig met een gezonde interesse in data;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, mondeling en schriftelijk.

Wat kun je verwachten?

We zijn graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • 8% vakantiegeld;
 • 38 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis);
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • Pensioenregeling bij PMT; SMST betaalt 63,26% van je premie;
 • Ruimte voor opleiding en trainingen;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.
  Deze arbeidsvoorwaarden horen bij een 40-urige werkweek.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.

SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. Bij SMST werk je niet alleen op abstract niveau aan producten, maar kom je letterlijk in aanraking met onze machines, omdat wij onze machines op dezelfde locatie produceren en testen.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on