Mechanics

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Ter uitbreiding van ons Assembly team zijn wij op zoek naar meerdere bekwame:

 

Mechanics

(40 uur p/w)

 

Functieomschrijving:

Zoek je een afwisselende en uitdagende baan, waarbij je niet alleen werkzaam bent op onze productielocatie in Drachten, maar waarbij je ook meerdere keren per jaar naar het buitenland afreist? Word je enthousiast van deze functie en kun je je vinden in de functie-eisen? Dan is de functie van mechanic misschien een uitgelezen kans voor jou!

SMST ondergaat door de steeds sneller veranderende markt, meerdere organisatorische veranderingen. Daardoor wordt vaker de nadruk gelegd op het uitvoeren van gevarieerde werkzaamheden en is een grote mate van flexibiliteit nodig. We zijn op zoek naar meerdere flexibele mechanics met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Als mechanic ben je verantwoordelijk voor het compleet en correct opleveren van een systeem (waaronder gangways en motion compensated cranes) van SMST. Je bent proactief en hebt een “hands on” mentaliteit. Je bewaakt de kwaliteit en in samenwerking met de voorman draai je enerzijds op onze locatie in Drachten een realisatieproject, anderzijds reis je soms meerdere keren per jaar af naar wereldwijde locaties bij onze klanten en zorg je samen met een coördinator van SMST voor het compleet en correct opleveren van de SMST equipment. Op locatie bij de klant zijn je sturende en communicatieve eigenschappen belangrijk.

Voorkomende taken:

 • Conform tekeningen en specificaties samenstellen van eindproducten die bestaan uit mechanische, hydraulische en elektrische componenten;
 • Zorgen voor een juiste koppeling en bevestiging van de diverse onderdelen, constructie- en samengestelde delen. Controle hierop tijdens alle stappen in het proces. Extra aandacht voor de reinheid gedurende het gehele proces van hydraulische leidingen en componenten;
 • Je kunt mechanische/elektrische/hydraulische tekeningen doorgronden en overbrengen aan lokale monteurs;
 • Je doorziet de samenkomst van elektrisch/hydraulisch en mechanisch;
 • Je organiseert toolboxen en helpt de scheepswerf bij “moeilijke acties” zoals: complexe hijsacties, lassen van torens en plaatsen van kranen en gangways op flensen;
 • Afnemen druktesten/flushing op locatie aan de hand van de voorgeschreven protocollen;
 • Opleveren correct ingevulde (Torque) procedures;
 • Deelnemen aan evaluaties om zo het installatieproces te verbeteren;
 • In deze functie wordt zoveel mogelijk in dagdienst gewerkt, maar wordt flexibiliteit verwacht om op afwijkende tijden en weekenddiensten werkzaam te zijn. Bij werkzaamheden in het buitenland is een dagdienst van 12 uur de standaard.

Functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde technische opleiding op mbo-niveau (niveau 3 of 4) en beschikt bij voorkeur over enkele jaren werkervaring;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk goed;
 • Je bent goed in mondeling overleg en weet informatie duidelijk en overtuigend over te brengen, zowel in een groep als in een één-op-één situatie;
 • Je bent flexibel ingesteld, waardoor je inzetbaar bent om ongeveer driemaal per jaar 2-3 weken bij de klant de installatiewerkzaamheden uit te voeren.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.

SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. Bij SMST werk je niet alleen op abstract niveau aan producten, maar kom je letterlijk in aanraking met onze producten, omdat wij onze producten op dezelfde locatie produceren en testen.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on