Maintenance Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 170 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

 

Wie wij zoeken?

Om het onderhoud en de upgrades van onze producten goed te managen, is binnen het team Service een nieuwe functie ontstaan en zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste:

 

Maintenance Engineer

(40 uur p/w)

 

Wat je gaat doen

Als maintenance engineer speel je een belangrijke rol bij het vaststellen en implementeren van inspectie- en onderhoudsprocedures, waarmee je de norm bepaalt voor toekomstige activiteiten en systemen die we in het veld hebben staan. Dit alles doe je in samenwerking met andere afdelingen zoals o.a. Engineering, Projectmanagement, Sales en Aftersales, omdat maintenance/lifecycle support onderdeel is van onze producten.

De onderstaande werkzaamheden behoren o.a. tot je functie:

 • Evalueren en analyseren van het onderhoudsproces en het opstellen van onderhoudsplannen.
 • Opstellen van een onderhoudsbeleid dat is afgestemd op de doelstellingen van de organisatie.
 • Voor de complete installed base een plan m.b.t. preventief onderhoud initiëren en omschrijven. Sturen op een uniforme aanpak voor gelijkwaardige producten naar verschillende klanten en het commerciële doel benadrukken. Toekomstige en gewenste nieuwe mogelijkheden (o.a. condition monitoring en system diagnostics) en dit proactief in de plannen meenemen.

Wij vragen

Je herkent jezelf in onderstaande functie-eisen:

 • Je hebt een relevante afgeronde HBO-opleiding.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een omgeving waar fysieke producten worden ontworpen en gemaakt.
 • Je bent initiatiefrijk en communicatief vaardig.
 • Je vindt het leuk om in een dynamische werkomgeving te werken.
 • Je zoekt proactief de samenwerking met andere afdelingen/collega’s en je bent goed in staat om werkzaamheden te delegeren.
 • Je bent een zelfstarter en je houdt ervan om in een zelfstandige rol te acteren.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, mondeling en schriftelijk.

Wat kun je verwachten

We zijn graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • 8% vakantiegeld;
 • 38 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis);
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • Pensioenregeling bij PMT; SMST betaalt 63,26% van je premie;
 • Ruimte voor opleiding en trainingen;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.

SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. Bij SMST werk je niet alleen op abstract niveau aan producten, maar kom je letterlijk in aanraking met onze producten, omdat wij onze producten op dezelfde locatie produceren en testen.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on