Aftersales Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. 

De hijs-, boor- en pijpleginstallaties worden vooral ingezet voor de handling van zwaar materieel aan boord van schepen. De access systemen worden vooral gebruikt om mensen en vracht op zee van schepen over te zetten naar andere schepen of vaste offshore installaties. De SMST systemen zijn constant in ontwikkeling om enerzijds een marktconforme standaard te ontwikkelen en anderzijds aan de klantspecifieke wensen van onze internationale klanten te voldoen. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 150 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons Aftersales team zijn wij op zoek naar een nieuwe collega:

 

Aftersales Engineer

 

Functieomschrijving

Als Aftersales Engineer ben je verantwoordelijk voor de nazorgactiviteiten van nieuwe en bestaande SMST-installaties. De activiteiten zijn gericht op service, revisie, onderhoud, inspectie, upgrades, modificaties, servicecontracten,  trainingen en onderdelen. Je bent gedurende het gehele traject verantwoordelijk voor één of meerdere specifieke klanten. Je werkt in deze functie nauw samen met de andere Aftersales engineers.

Je benadert proactief de aan jou toegewezen klanten met als doel het verwerven van nieuwe service- en aftersales opdrachten. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en tijdig uitbrengen van realistische en juiste offertes op het gebied van alle nazorgactiviteiten. Je registreert in ISAH (ERP-systeem) en je controleert en stelt projectcalculaties op. Tevens verzorg je de opvolging van potentiële opdrachten en uitstaande offertes nauwgezet. Je voert onderhandelingen binnen de vastgestelde marges en stuurt orderbevestigingen naar de klant. Ook zorg je ervoor dat binnen de scope van de opdracht het projectbudget – en documentatie op de juiste manier wordt beheerd en zorg je voor correcte informatievoorziening, zowel mondeling als schriftelijk. Als team ben je verantwoordelijk voor de servicetelefoon. In een afgesproken rooster word je eens per periode 7 dagen verantwoordelijk gesteld.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde technische opleiding op MBO of HBO niveau en beschikt bij voorkeur over enkele jaren werkervaring. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk goed. Je bent analytisch en goed in het verzamelen en verwerken van relevante informatie en kunt daaruit oplossingen formuleren. Je bent goed in mondeling overleg en weet informatie duidelijk en pakkend over te brengen, zowel in een groep als in een één-op-één situatie. Je bent commercieel gericht en flexibel.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving. Wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Wij faciliteren goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden aangevuld met interne opleidingen vanuit de SMST Academy.

 

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on