Structural Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. 

De hijs-, boor- en pijpleginstallaties worden vooral ingezet voor de handling van zwaar materieel aan boord van schepen. De access systemen worden vooral gebruikt om mensen en vracht op zee van schepen over te zetten naar andere schepen of vaste offshore installaties. De SMST systemen zijn constant in ontwikkeling om enerzijds een marktconforme standaard te ontwikkelen en anderzijds aan de klantspecifieke wensen van onze internationale klanten te voldoen. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 150 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons multidisciplinaire engineeringsteam, bestaande uit circa 45 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers, zijn wij op zoek naar een:

 

Structural Engineer

 

Functieomschrijving

Als Structural Engineer ben je binnen het ontwerpteam verantwoordelijk voor het structurele ontwerp. Jij controleert en adviseert de Design Engineers om gezamenlijk tot een efficiënt en optimaal ontwerp te komen, dat aan de eisen van de klant, keuringsinstanties en fabricage voldoet. De gelaste plaatconstructies, vakwerken en hun verbindingen worden door jou gecontroleerd en mede bepaald met behulp van handberekeningen en eindige elementen berekeningen (Ansys). Deze berekeningen moeten verantwoord worden in een ontwerprapport. Daarnaast fungeer je intern als "vraagbaak" voor de design engineers en voorzie je hen van de juiste berekeningsmethodieken, die je mede ontwikkelt en beheert.

Werkzaamheden

  • Uitvoeren van (geavanceerde) statische en dynamische structurele analysis met behulp van de eindige-elementenmethode (Finite Element Method / FEM), onder andere met Ansys
  • Opstellen van de belastings-gevallen en bijbehorende aannames
  • De uitvoering en de rapportage van de ontwerpberekeningen voor alle structurele ontwerpwerkzaamheden binnen de planning, het budget en het tijdschema
  • Risico inventarisatie met betrekking tot de sterkte / stabiliteit / veiligheid van deze constructie
  • Controleren en adviseren van de Design Engineers
  • Projectvoortgang rapporteren aan afdelingshoofd en Lead Engineers

Functie eisen 

Je hebt een afgeronde opleiding werktuigbouwkunde, maritieme- of civiele techniek op minimaal HBO-niveau. Je hebt voldoende inzicht in en ervaring met statische en dynamische berekeningen ten aanzien van staalconstructies. Ook kun je de bijbehorende verbindingen en aandrijfmechanismen berekenen. Je bent bekend met gangbare normen en kunt werken met FEM pakketten (bij voorkeur Ansys). Dynamica, mechanica, stijfheid en sterkte vormen geen probleem voor jou. Je bent analytisch sterk, pro-actief, resultaatgericht en een ’out of the box’ denker. Daarnaast heb je een aantal jaren relevante werkervaring binnen de zware machinebouw en beheers je de Engelse taal in woord en geschrift.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.  Wij faciliteren goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden aangevuld met interne opleidingen vanuit de SMST Academy.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on