Software Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. 

De hijs-, boor- en pijpleginstallaties worden vooral ingezet voor de handling van zwaar materieel aan boord van schepen. De access systemen worden vooral gebruikt om mensen en vracht op zee van schepen over te zetten naar andere schepen of vaste offshore installaties. De SMST systemen zijn constant in ontwikkeling om enerzijds een marktconforme standaard te ontwikkelen en anderzijds aan de klantspecifieke wensen van onze internationale klanten te voldoen. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 150 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons multidisciplinaire engineeringsteam, bestaande uit circa 40 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met ervaring op het gebied van software en besturingssystemen. Wij zijn op zoek naar een:

 

Software Engineer

 

Functieomschrijving

Heb je affiniteit met grote fysieke machines en heb je ruime ervaring met het ontwerpen, testen en coderen van besturingssystemen? Vind je het uitdagend en leuk om onze commissioning engineers met specialistische kennis te ondersteunen tijdens het in bedrijf stellen en testen van onze machines? Dan bieden wij jou graag een nieuwe stap in je carrière!

Als software engineer ben je al vroeg betrokken in het ontwerp, je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, coderen, testen en documenteren van de applicatiesoftware voor o.a. onze offshore cranes en gangways. Binnen de functie krijg je te maken met verschillende niveaus, van low level hardware interfaces tot platform architectuur en systeem ontwerp.

Werkzaamheden

 • Het correct ontwerpen van de software voor het besturingssysteem binnen de gestelde ontwerpeisen
 • Het aansturen of uitvoeren van activiteiten die nodig zijn om het functionele ontwerp om te zetten in code
 • Het ondersteunen van de commissioning engineers met specialistische kennis tijdens het in bedrijf stellen en testen van de SMST-installaties
 • Actief deelnemen bij het projectteam en zorgt middels een goede communicatie en documentatie dat overige teamleden goed en tijdig geïnformeerd worden om de projectdoelen op een efficiënte manier te kunnen realiseren.
 • Service activiteiten (o.a. storingen oplossen op locatie)
 • Installeren en assisteren bij het testen van installaties zodat deze voldoen aan de specifieke van de klant.
 • Het ondersteunen van de afdeling aftersales en service met vakinhoudelijke kennis op het gebied van software en het besturingssysteem met als doel de geleverde systemen op een juiste manier te kunnen onderhouden en repareren.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde opleiding TU of HTS Elektrotechniek of vergelijkbaar- een specialisatie of affiniteit met Elektro-/Besturingstechniek.

Jij voldoet aan de volgende criteria:

 • Je hebt een afgeronde HBO/TU opleiding (Elektro-/ Besturingstechniek)
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring in de machinebouw
 • Je hebt ervaring met het programmeren van PLC systemen
 • Kennis / ervaring met hydraulische systemen en regeltechniek is een pre
 • Je bent bereid om incidenteel internationaal te reizen
 • Ervaring met Bachmann en kennis van onze branche zijn een pre
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Je hebt een flexibele instelling en vindt het bijvoorbeeld niet erg om soms over te werken
 • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.  Wij faciliteren goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden aangevuld met interne opleidingen vanuit de SMST Academy.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on