Senior Purchaser

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen en marine. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons team Purchase zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega:

 

senior Purchaser

(40 uur p/w)

 

Functieomschrijving

Als senior Purchaser ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de inkoopstrategie (o.a. het maken van prijsafspraken voor de langere termijn), zodat de producten en diensten tijdig en met een goede prijs/kwaliteitverhouding aan de projecten geleverd kunnen worden en aansluiten bij de doelstellingen van SMST. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen en je houdt marktontwikkelingen voortdurend in de gaten.

Verder draag je actief bij aan het leveren van input voor onze productranges en -modules en denk je mee over de ontwerpdoelen (o.a. kosten, gewicht, maakbaarheid, prijs, standaardisatie, kwaliteit), zodat de afdelingen Projectmanagement en Functional Product Design goede besluiten kunnen nemen omtrent productfamilies. Je bent in staat om met innovatieve ideeën te komen voor het optimaliseren van ons inkoopproces en je bent in staat om een substantiële besparing op de inkoopkosten te realiseren.

Als senior Purchaser speel je bovendien een actieve rol met betrekking tot de operationele inkoopactiviteiten. Je vraagt offertes aan en beoordeelt deze conform de wensen en specificaties van het projectteam, koopt onderdelen in en houdt tijdens het inkoopproces rekening met de interne logistieke en financiële processen.

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding
  • Je hebt affiniteit met geautomatiseerde inkoop/ERP systemen en kan hier vlot mee werken, bij voorkeur ervaring met Isah
  • Je beschikt over werkervaring in een soortgelijke functie in het vakgebied machinebouw/ metaalsector, leidinggevende werkervaring is een pré
  • Je kunt behaalde resultaten uit je arbeidsverleden aantonen
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk goed
  • Je bent accuraat, proactief, een echte teamplayer en een goede onderhandelaar

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving. Wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Wij faciliteren goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden aangevuld met interne opleidingen vanuit de SMST Academy.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on