Senior Hydraulic Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales.

De hijs-, boor- en pijpleginstallaties worden vooral ingezet voor de handling van zwaar materieel aan boord van schepen. De access systemen worden vooral gebruikt om mensen en vracht op zee van schepen over te zetten naar andere schepen of vaste offshore installaties. De SMST systemen zijn constant in ontwikkeling om enerzijds een marktconforme standaard te ontwikkelen en anderzijds aan de klantspecifieke wensen van onze internationale klanten te voldoen. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 150 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons multidisciplinaire engineeringsteam, bestaande uit circa 40 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers, zijn wij op zoek naar een

 

Senior Hydraulic Engineer

 

met ruime ervaring in het ontwerpen van hydraulische installaties. Graag bieden wij jou een nieuwe stap in je carrière.

Functieomschrijving

Als (ervaren) hydraulisch engineer ben je al vroeg betrokken bij het ontwerp van onze producten. Binnen het multidisciplinaire engineeringsteam werk je mee aan het ontwikkelen van de technische specificaties en kies je samen de juiste aandrijfconcepten.

Je werkt de specificaties uit in een detailontwerp (calculaties, schema’s en stuklijsten) waarbij je rekening houdt met de eisen van de klant en die van de certificerende instanties. Je ontwerpt en/of tekent de benodigde manifold blokken, definieert de veldinstallatie en adviseert en assisteert in voorkomende gevallen de hydraulische monteurs en commissioning engineers tijdens het bouwen, testen en in bedrijf stellen van de systemen. Binnen jouw expertise ben je mede een aanspreekpunt voor onze internationale klanten, leveranciers en interne organisatie.

Je hebt aandacht voor de continue verbetering van onze producten ten aanzien van componentkeuzes en functionaliteit, welke je vertaalt in onderbouwde verbetervoorstellen.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde opleiding TU of HTS werktuigbouwkunde met een specialisatie of affiniteit richting hydrauliek. Voor de senior functie verwachten we minimaal:

 • Relevante praktijkervaring en enige jaren werkervaring
 • Ervaring in het uitvoeren van capaciteitsberekeningen
 • Ervaring in het implementeren van hydraulische regelingen, geïntegreerd met regeltechniek ten behoeve van met name proportionaal- en servo techniek
 • Ervaring met systemen opererend in een dynamische omgeving

Aanvullende punten zijn een pré:

 • Kennis/ervaring met AutoCAD, Inventor en Hydroman
 • Kennis van meet- en regeltechniek
 • Kennis van elektrische systemen
 • Ervaring met FME(C)A’s en risicoanalyses

Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift en bent bereid om incidenteel internationaal te reizen.

Uiteraard beschik je over een aantal onmisbare eigenschappen zoals:

 • Goede communicatieve eigenschappen
 • Bereidheid om binnen een team te functioneren
 • Flexibel
 • Pragmatisch
 • Zelfstandig en proactief
 • Nauwkeurig
 • Resultaatgericht

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.  Wij faciliteren goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden aangevuld met interne opleidingen vanuit de SMST Academy.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on