Sales Support Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken

Vanwege de aanhoudende groei in de offshore wind markt is de afdeling Business & Product Development op zoek naar een:

 

Sales Support Engineer

(40 uur p/w)

 

Wat je gaat doen

De functie maakt onderdeel uit van de product development group, welke verantwoordelijk is voor de productdefinities, productverbeteringen en nieuwe ontwikkelingen. 
Vanuit jouw rol binnen dit team lever je technische ondersteuning aan de afdeling verkoop en marketing. Je vormt daarbij een belangrijke schakel tussen enerzijds interne ontwikkelingen en anderzijds externe klanten en de markt. Je levert input om vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen.

In je dagelijkse werkzaamheden doe je voorstellen en beantwoord je technische vragen van klanten en sales managers, met betrekking tot de producten en services die SMST aanbiedt. Je werkt samen met product developers om het productprotfolio actueel te houden en nieuwe concepten te maken.
De (offerte) voorstellen maak je met behulp van 2D en 3D CAD en je zorgt ervoor dat de juiste bijpassende specificaties aangeboden worden. Bij vragen kun je je verplaatsen in de klant en je kunt deze vertalen naar passende voorstellen. Ook werk je samen met “cost estimators” om de juiste kostprijs van de offertes te bepalen.

Wat wij vragen

 • Je hebt een technische achtergrond, minimaal HBO bachelor;
 • Ervaring in een technische / commerciële functie en / of R&D is een pre;
 • Je hebt een ondernemend karakter, bent proactief en hebt affiniteit met commercie;
 • De Engelse taal in woord en geschrift is geen probleem voor jou en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je overlegt namelijk regelmatig met verschillende afdelingen, zoals engineering, sales en projectmanagement en je schuift regelmatig aan bij klantbezoeken;
 • Je bent klantgericht, maar handelt altijd vanuit het belang van SMST en haar strategische doelstellingen.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.

SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving. Wij houden van korte communicatielijnen. Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Vanuit deze functie heb je zowel technisch als commercieel uitstekende ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden.

Wat kun je verwachten

We zijn graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • 8% vakantiegeld;
 • 38 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis);
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • Pensioenregeling bij PMT; SMST betaalt 63,26% van je premie;
 • Ruimte voor opleiding en trainingen;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.
  Deze arbeidsvoorwaarden horen bij een 40-urige werkweek.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on