Projectmanagers

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

 

Ter uitbreiding van ons Projectmanagementteam zijn wij op zoek naar enthousiaste:

 

Projectmanagers

(40 uur p/w)

 

Functieomschrijving

Als projectmanager heb je een brede, uitdagende en verantwoordelijke functie. Je geeft voor de volledige levensloop van onze producten sturing aan productfamilies en klantorders en je zorgt dat deze geleverd worden binnen de gestelde kwaliteitseisen, budgetten en tijdsplanningen.

Voorkomende taken:

 • In samenwerking met Sales zorg je voor de afhandeling van een order, je communiceert met de klant en je zorgt dat de benodigde documenten voor het project worden ondertekend.
 • Je organiseert en coördineert het proces en samenwerking tussen verschillende afdelingen.
 • Je bent organisator en voorzitter van kick-off meetings en van project- en evaluatie-overleggen.
 • Monitoren van de projectkosten. Timing inkomsten en uitgaven, inclusief rapportage van het complete project.
 • Je wordt door Sales al in een vroeg stadium betrokken bij de klantvraag, planning en uit te voeren voorbereidingen ten aanzien van installatie e.d.
 • Je zorgt voor een goede balans tussen klanttevredenheid, kwaliteit, doorontwikkeling, resultaat en impact op het bedrijf.
 • Je vertaalt de behoefte vanuit de markt naar een heldere strategie en je bepaalt samen met de betrokken afdelingen wat dit voor de uitvoering betekent.
 • In overleg met het team Functional Product Design en Engineering voer je productverbeteringen door.
 • Je bent verantwoordelijk voor de verdeling, uitbesteding en interne productie. Je stuurt hierin Werkvoorbereiding aan.

Functie eisen

Voor deze functie verwachten we dat je beschikt over onderstaande kennis c.q. ervaring:

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de projectleiding in een technische omgeving. Vergelijkbare ervaring met werken in projectteams is bespreekbaar;
 • Een afgeronde, technische HBO opleiding;
 • Bij voorkeur ervaring in de maritieme wereld;
 • Ervaring met de toepassing van offshore equipment en op dit gebied beschik je multidisciplinair over voldoende technisch inzicht en kennis;
 • Commercieel en communicatief (zowel intern als extern) sterk;
 • Doortastend en in staat lastige beslissingen te nemen;
 • Ervaring met contractmanagement;
 • De Engelse taal beheers je zowel mondeling als schriftelijk goed.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving. Wij houden van korte communicatielijnen. Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on