Projectmanager Rental

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. 

De hijs-, boor- en pijpleginstallaties worden vooral ingezet voor de handling van zwaar materieel aan boord van schepen. De access systemen worden vooral gebruikt om mensen en vracht op zee van schepen over te zetten naar andere schepen of vaste offshore installaties. De SMST systemen zijn constant in ontwikkeling om enerzijds een marktconforme standaard te ontwikkelen en anderzijds aan de klantspecifieke wensen van onze internationale klanten te voldoen. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 150 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor de afdeling Projectmanagement, bestaande uit circa 4 projectmanagers, zijn wij op zoek naar een:

 

Projectmanager Rental

(40 uur p/w)

 

Functieomschrijving

Momenteel ligt het accent voor de Rentalproducten van SMST op de TAB-M gangways, die succesvol worden verhuurd in de offshoremarkt. Als Projectmanager Rental ben je verantwoordelijk voor het gehele verhuurproces in samenwerking met Sales en Aftersales. Je vertaalt de behoefte vanuit de markt naar een heldere strategie en je bepaalt samen met de betrokken afdelingen wat dit voor de uitvoering betekent. Tevens voer je in overleg met het team Functional Product Design en Engineering productverbeteringen door. In het Rentalproces word je door Sales in een vroeg stadium betrokken bij de klantvraag, planning en uit te voeren voorbereidingen ten aanzien van installatie e.d. Je organiseert multidisciplinair alle noodzakelijke voorbereidingen op het gebied van constructie, interfacing, hydrauliek, software, besturingen, commissioning, transport, installatie, vergunningen en eventueel certificering, zodat de rentalproducten goed en op tijd kunnen worden ingezet door onze klanten. Tijdens de verhuurperiode houd je contact met de klant ten aanzien van het gebruik. Je maakt onderdeel uit van het team Projectmanagement.

Functie eisen

Voor deze functie verwachten we dat je beschikt over onderstaande kennis c.q. ervaring:

  • Je beschikt over een afgeronde Maritieme/Werktuigbouwkundige HBO opleiding
  • Je hebt ervaring in de maritieme wereld
  • Je hebt ervaring met de toepassing van offshore-equipment en op dit gebied beschik je multidisciplinair over voldoende technisch inzicht en kennis
  • Je bent commercieel en communicatief (zowel intern als extern) sterk
  • Je bent doortastend en in staat lastige beslissingen te nemen
  • Je hebt ervaring met contractmanagement
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in de projectleiding in een technische omgeving
  • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.  Wij faciliteren goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on