Projectcontroller

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Voor onze afdeling Finance zijn wij op zoek naar een:

 

Projectcontroller

(32-40 uur p/w)

 

Functieomschrijving:

Als Projectcontroller stel je periodieke financiële rapportages op voor de budgettering, realisatie en beheersing en efficiency van projecten, die je vervolgens in samenspraak met de afdeling projectmanagement /projectmanager in duidelijke dashboards presenteert. Daarnaast ondersteun je in het opstellen van analyses van financiële gegevens, risico’s en verbeteringsvoorstellen. Hierbij speel je een actieve rol in de financiële planning  beheersing van projecten en budgetten. Als rode draad ondersteun je de afdeling Finance in het verzorgen van de projectadministratie. Daarnaast bied je ondersteuning bij het opstellen van diverse rapportages en jaarrekeningen.

Functie-eisen:

 • Je beschikt over een afgeronde HBO- opleiding in bedrijfseconomische/financiële richting;
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een technisch project gedreven organisatie;
 • Je bent communicatief vaardig en je bent in staat om de benodigde informatie te brengen en te halen in de organisatie;
 • Je hebt een proactieve en betrokken houding en je bent in staat om actief mee te denken in het verbeteren van processen
 • Je bent ervaren in het opzetten, verwerken en rapporteren van projecten
 • Je hebt ervaring met het verwerken en onderhouden van WBSO/RDA administratie;
 • Je hebt ruime kennis en ervaring met ERP systemen, bij voorkeur met ISAH;
 • Je kunt goed werken met Microsoft Office en beheerst aantoonbaar Excel op gevorderd niveau;
 • Verder vinden wij het belangrijk dat je de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk uitstekend beheerst. Ook verwachten wij dat je accuraat en analytisch ingesteld bent en goed in teamverband kunt werken.

Aanbod

 • Een aanstelling bij een boeiend, uniek en dynamisch bedrijf;
 • Een prettige en informele werksfeer;
 • De contracturen worden in overleg vastgesteld, waarbij een minimum van 32 uur per week geldt;
 • In eerste instantie een aanstelling voor de duur van 1 jaar, met de intentie tot verlenging;
 • Een marktconform salaris.

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving. Wij houden van korte communicatielijnen. 

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on