Masterclass Mechanical Engineering

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. 

De hijs-, boor- en pijpleginstallaties worden vooral ingezet voor de handling van zwaar materieel aan boord van schepen. De access systemen worden vooral gebruikt om mensen en vracht op zee van schepen over te zetten naar andere schepen of vaste offshore installaties. De SMST systemen zijn constant in ontwikkeling om enerzijds een marktconforme standaard te ontwikkelen en anderzijds aan de klantspecifieke wensen van onze internationale klanten te voldoen. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 150 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons multidisciplinaire engineeringsteam, bestaande uit circa 45 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers, zijn wij op zoek naar meerdere kandidaten voor onze:
 

Masterclass Mechanical Engineering

 

Functieomschrijving

Wij bieden jou de unieke kans om jezelf (verder) te specialiseren als mechanical engineer in de offshore markt. Via een intensief concept van leren en werken leiden wij jou in 1 jaar op tot een volwaardige engineer met uitstekende carrièrekansen.

Het op maat gemaakte programma bestaat uit theorielessen, maar er wordt vooral gewerkt met praktijkcases. Je wordt gecoacht door topspecialisten uit de diverse vakdisciplines. Naast de constructie technische aspecten wordt ruim aandacht besteed aan conceptontwikkeling, hydrauliek, software & elektrotechniek, aandrijvingtechniek, productietechnieken, regeltechniek, ontwikkelmethodieken, marktkennis en de benodigde regelgeving binnen de offshore markt.

We starten medio september/begin oktober met een klas van ± 6 engineers met 0 – 3 jaar werkervaring. In de eerste 1.5 - 2 maanden ben je fulltime bezig met je eigen ontwikkeling en zul je voornamelijk (praktijk)les en diverse cursussen krijgen en in dagdelen ervaring opdoen bij verschillende disciplines (o.a. software, elektrisch, commissioning & service, welding & fitting en assemblage). Ook krijg je een opleiding in Autocad en Inventor.

Na deze periode wordt, op basis van jouw wensen en kwaliteiten, gekeken naar een geschikt (lopend) project waar jij een bijdrage aan kunt leveren. Meerdere malen per maand komen jullie als klas weer tezamen om te evalueren, cases te bespreken en van elkaar te leren. Na één jaar kun je zelfstandig deelontwerpen voor jouw rekening nemen.

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een collega die plezier en enthousiasme in zijn werk heeft. Jij hebt brede technische interesse, bent creatief en denkt oplossingsgericht. Verder ben je leergierig en durft te vragen. Jij hebt verder een afgeronde HBO/WO Werktuigbouwkunde, vliegtuigbouw of vergelijkbaar.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.  Wij faciliteren goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden aangevuld met interne opleidingen vanuit de SMST Academy.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on