Manager Finance & Controlling

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

 

Voor onze afdeling Finance & Controlling zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

 

Manager Finance & Controlling

(40 uur p/w)

 

Functieomschrijving

Als manager Finance & Controlling geef je dagelijks leiding aan het team Finance & Controlling (bestaande uit 4 medewerkers) en ben je verantwoordelijk voor de bewaking van het financiële plan, de financiële stromen en de liquiditeit.

Voorkomende werkzaamheden:

 • Zorgdragen voor een goede inrichting en het correct functioneren van de totale financiële administratie.
 • Je onderzoekt actief welke mogelijkheden nieuwe wet- en regelgeving biedt voor de onderneming, o.a. m.b.t. subsidies.
 • Ondersteuning geven aan de managing director, het MT en afdelingsmanagers bij het besturen en beheersen van de financiële, juridische en bedrijfseconomische aspecten.
 • Je bent gesprekspartner voor de externe accountant en contactpersoon richting overheden en instanties m.b.t. financiën.
 • Het analyseren van financiële processen om risico’s te detecteren en te toetsen aan de (meer)jarenplanning.
 • Het formuleren van financiële doelstellingen, zoals bepaald door het MT, in een duidelijk omschreven korte en lange termijn bedrijfsplan. Met aandacht voor o.a.: bankgarantiefaciliteiten, documentaire kredieten, (financiële) bedrijfsprocessen, investeringsanalyses, Enterprise Risk Management, fiscaal beleid.
 • Je bewaakt het totaaloverzicht van de werkzaamheden binnen het team en je zorgt voor een duidelijke taakverdeling binnen het team.
 • Je vertegenwoordigt het team Accounting & Controlling in de organisatie en je neemt deel aan het leidinggevendenoverleg.
 • Je ondersteunt t.a.v. het genereren van periode – en projectrapportages.

Functie eisen

 • Minimaal afgeronde HBO-opleiding (HEAO of SPD Bedrijfsadministratie);
 • 5 jaar werkervaring in het vakgebied en leidinggevende ervaring;
 • Ruime ervaring met fiscale wet- en regelgeving;
 • Ervaring met het ERP-systeem Isah is een pré;
 • Ervaring in een productie omgeving is een eveneens een pré;
 • Je bent enthousiast en je hebt een proactieve instelling;
 • Je bent toegankelijk en je communiceert makkelijk met medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving. Wij houden van korte communicatielijnen. Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. 

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on