Manager Control Systems

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen en marine. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons team Control Systems, bestaande uit 11 software- en electrical engineers, zijn wij op zoek naar een:

 

Manager Control Systems

(40 uur p/w)

 

Onze producten komen tot leven dankzij het werk van het team Control System. De machines moeten wereldwijd veilig en nauwgezet hun werk kunnen doen in veelal ruwe zeeën en oceanen met metershoge golven. Bij SMST hebben we geavanceerde software ontwikkeld om dit mogelijk te maken. In de functie van manager Control Systems is het aan jou de eer om het team aan te sturen en te faciliteren.

Wat ga je doen?

In deze functie richt je je o.a. op de onderstaande gebieden:

 • Het doorontwikkelen van interne werkmethodieken en een robuust soft- en hardware platform dat onze producten faciliteert
 • Het continue toevoegen en verbeteren van technieken en functionaliteiten
 • Service-/storingsmeldingen afhandelen
 • Het faciliteren van klantorder engineering
 • Continue focus op kwaliteit
 • Zorgen voor een omgeving waarin je medewerkers zich prettig voelen en voldoende uitdaging hebben
 • Contact houden met externe partijen waarmee we samenwerken

Je hoofdtaak is om het dynamische speelveld tussen deze gebieden continu in een goede balans te houden. Ook zorg je voor een goede synergie tussen het team en andere organisatieonderdelen en je bent verantwoordelijk voor een optimaal klimaat waarbinnen de teamleden kunnen excelleren. Jij bent een verbinder en coach die handelt vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid. Daarnaast reageer je proactief op ontwikkelingen, zowel binnen de organisatie als in de markt en ben je een stevige gesprekspartner. Samen met andere afdelingshoofden werk je aan de gezamenlijke strategie.

Wat wij vragen?

We zoeken een manager met een flink trackrecord in het behalen van de doelstellingen van een software/control systems afdeling. Een gemotiveerde zelfstarter die eigenaarschap bij zijn teamleden en teams kan stimuleren. Je beschikt over een gezonde dosis persoonlijk leiderschap. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt je goed verplaatsen in de positie van je stakeholders. Ook heb je:

 • Een relevante, afgeronde opleiding op TU of HBO-niveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een software/electrical omgeving, bij voorkeur binnen de zware machinebouw
 • Sterke communicatieve vaardigheden en je bezit de vaardigheid om zowel voor je medewerkers als je (niet-)technische collega’s een goede gesprekspartner te zijn
 • Ervaring met het overtuigen, ontwikkelen en aansturen van teams en teamleden
 • Intrinsieke motivatie om marktontwikkelingen actief te volgen
 • Je kunt goed met druk en verantwoordelijkheid omgaan
 • Bij voorkeur ervaring om op strategisch niveau en bedrijfsbreed mee te bouwen aan de toekomst van het bedrijf
 • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.
SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. Bij SMST werk je niet alleen op abstract niveau aan producten, maar kom je letterlijk in aanraking met onze machines, omdat wij onze machines op dezelfde locatie produceren en testen.

Wat kun je verwachten

We zijn graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.500,00 en maximaal € 6.600,00 (verdere groei mogelijk)
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,19 netto per km en voor werk-werkverkeer een vergoeding van € 0,32 bruto per km
 • 25 vakantiedagen en opbouw van 13 ADV-dagen per jaar bij een fulltime dienstverband
 • 8% vakantiegeld
 • Een pensioenregeling bij het PMT; SMST betaalt 51% van je premie
 • Ruimte voor opleiding en trainingen. Helemaal afgestemd op jouw wensen

Deze voorwaarden horen bij een 40-urige werkweek.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on