(Lead) Senior Software Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen en marine. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, Engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons multidisciplinaire Engineeringsteam in Drachten, bestaande uit circa 45 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met leidinggevende ervaring op het gebied van software en besturingssystemen. Wij zijn op zoek naar een:

 

(Lead) Senior Software Engineer

(40 uur p/w)

 

Heb je ervaring als Lead Software Engineer of ben je een Senior Software Engineer en heb je ambities en de potentie om door te groeien naar de rol van Lead Engineer? Heb je daarnaast affiniteit met grote machines en heb je ruime ervaring met het ontwerpen, testen en coderen van besturingssystemen? En vind je het ook nog eens uitdagend en leuk om onze Commissioning Engineers met specialistische kennis te ondersteunen tijdens het in bedrijf stellen en testen van onze machines? Dan bieden wij jou graag een nieuwe stap in je carrière!


Functieomschrijving

Als (Lead) Senior Software Engineer geef jij (bij voorkeur) leiding aan een gedeelte van ons Software Engineeringsteam. Jij neemt actief deel aan het product- en projectteam en zorgt middels een goede communicatie en documentatie dat overige teamleden goed en tijdig geïnformeerd zijn om de product- of projectdoelen op een efficiëntie manier te realiseren. Jij geeft input voor het bepalen van strategische keuzes t.a.v. productontwikkeling en werkprocessen. Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, coderen en testen van het software technische deel voor bestaande en nieuw op te leveren SMST installaties.

Werkzaamheden

 • Het correct ontwerpen van de software voor het besturingssysteem binnen de gestelde ontwerpeisen t.a.v. functionaliteit, kwaliteit en kosten
 • Het initiëren en coördineren van activiteiten die nodig zijn voor het coderen en realiseren van het software technische deel van het besturingssysteem binnen de overeengekomen realisatietijd
 • Na afstemming met de Projectmanager: initieert en is verantwoordelijk voor de eventuele uitbesteding van de softwareactiviteiten
 • Het ondersteunen van de afdeling aftersales en service met vakinhoudelijke kennis op het gebied van software en het besturingssysteem teneinde de geleverde systemen op een juiste manier te kunnen onderhouden en repareren
 • Communiceert tijdig en duidelijk, signaleert knelpunten en draagt oplossingen aan
 • Proactief meedenken tijdens het ontwerpproces met mechanisch, elektrisch, software en hydrauliek
 • Zorgt voor de optimale inzet en het goed functioneren van zijn team
 • Is verantwoordelijk voor het bekend maken van werkinstructies, werkwijze, procedures, targets en andere zaken die impact hebben op de werkzaamheden, naar medewerkers, om te komen tot een gezamenlijke eenduidige afstemming. Legt gemaakte afspraken vast.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding TU of HTS Electrotechniek of vergelijkbaar
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Software Engineer bij voorkeur binnen de machinebouw
 • Je hebt leidinggevende capaciteiten, goede contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring in de machinebouw
 • Je bent resultaatgericht, flexibel en stressbestendig en weet overzicht te houden
 • Je hebt ervaring met het programmeren van PLC systemen
 • Kennis / ervaring met hydraulische systemen en regeltechniek is een pre
 • Ervaring met Bachmann en kennis van onze branche zijn een pre
 • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.

Bij SMST werk je niet alleen op abstract niveau aan producten, maar kom je letterlijk in aanraking met onze machines, omdat wij onze machines op dezelfde locatie produceren en testen. Zo nu en dan reis je daarnaast de wereld over, om samen met Commissioning onze machines in bedrijf te stellen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een pakket aan secundaire voorwaarden.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on