Hydraulic Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken

Voor ons multidisciplinaire engineeringsteam, bestaande uit circa 40 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers, zijn wij op zoek naar een:

 

Hydraulic Engineer

(40 uur p/w)

 

Zie jij uitdagingen om in dit multidisciplinaire team mee te werken aan het bedenken van oplossingen voor verschillende engineeringsvraagstukken binnen de offshore windenergie? Dan zou je een welkome aanvulling in ons team kunnen zijn!

Wij zoeken bij voorkeur iemand met ruime ervaring in het ontwerpen van hydraulische systemen. Heb jij nog niet zoveel ervaring met hydrauliek, maar wel een sterke affiniteit met dit vakgebied? Dan willen we je toch uitdagen om te reageren! Mogelijk zou je als junior hydraulisch engineer bij ons aan de slag kunnen. Wij bieden je dan de mogelijkheid om je ervaring bij ons op te doen of verder uit te breiden.

Profiel

Als (ervaren) hydraulisch engineer ben je al vroeg betrokken bij het ontwerp van onze producten. Binnen het multidisciplinaire engineeringsteam werk je mee aan het ontwikkelen van de technische specificaties en kies je samen de juiste aandrijfconcepten.

Je werkt de specificaties uit in een detailontwerp (calculaties, schema’s en stuklijsten) waarbij je rekening houdt met de eisen van de klant en die van de certificerende instanties. Je ontwerpt en/of tekent de benodigde manifold blokken, definieert de veldinstallatie en adviseert en assisteert in voorkomende gevallen de hydraulische monteurs en commissioning engineers tijdens het bouwen, testen en in bedrijf stellen van de systemen. Binnen jouw expertise ben je mede een aanspreekpunt voor onze internationale klanten, leveranciers en interne organisatie. Je hebt aandacht voor de continue verbetering van onze producten ten aanzien van componentkeuzes en functionaliteit, welke je vertaalt in onderbouwde verbetervoorstellen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Afgeronde opleiding HTS of TU Werktuigbouwkunde of Mechatronica met een specialisatie richting hydrauliek;
 • Bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring met de aandrijvingen in de grotere machinebouw;
 • Kennis/ervaring met AutoCAD, Inventor en Hydroman;
 • Kennis van meet- en regeltechniek;
 • Kennis van elektrische systemen;
 • Ervaring met FME(C)A’s en risicoanalyses;
 • Ervaring in het opzetten en uitwerken van hydraulische systemen en in staat om de nodige hydraulische berekeningen uit te voeren;
 • Kennis van proportionaal- en servo techniek;
 • Ervaring met systemen opererend in een dynamische omgeving;
 • Goede beheersing van Engelse taal in woord en geschrift.

Daarnaast beschik je over een aantal persoonlijke eigenschappen, zoals:

 • Je bent in staat om zelfstandig maar ook in teamverband te werken;
 • Je hebt goede communicatieve eigenschappen en vindt het leuk om met anderen te sparren;
 • Je bent proactief en resultaatgericht;
 • Je staat open voor feedback;
 • Je bent nauwkeurig in je werk;
 • Je bent een systeemdenker.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.

SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. Bij SMST werk je niet alleen op abstract niveau aan producten, maar kom je letterlijk in aanraking met onze producten, omdat wij onze producten op dezelfde locatie produceren en testen.

Wat kun je verwachten

We zijn graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • 38 vakantiedagen en 13 adv-dagen per jaar (op fulltime basis);
 • Pensioenregeling bij PMT; SMST betaalt 51% van je premie;
 • Ruimte voor opleiding en trainingen;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on