Hydraulic Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons multidisciplinaire engineeringsteam, bestaande uit circa 40 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met achtergrond of sterke affiniteit op het gebied van hydrauliek. Oftewel, wij zijn per direct op zoek naar een:

 

Hydraulic Engineer

(bij voorkeur) 40 uur p/w

 

Wij zoeken bij voorkeur iemand met ruime ervaring in het ontwerpen van hydraulische systemen. Heb jij nog niet zoveel ervaring met hydrauliek, maar wel een sterke affiniteit met dit vakgebied? Dan willen we je toch uitdagen om te reageren! Mogelijk zou je als junior hydraulic engineer bij ons aan de slag kunnen. Wij bieden je dan de mogelijkheid om je ervaring bij ons op te doen of verder uit te breiden. 

Functieomschrijving

Als (ervaren) hydraulisch engineer ben je al vroeg betrokken bij het ontwerp van onze producten. Binnen het multidisciplinaire engineeringsteam werk je mee aan het ontwikkelen van de technische specificaties en kies je samen de juiste aandrijfconcepten.

Je werkt de specificaties uit in een detailontwerp (calculaties, schema’s en stuklijsten) waarbij je rekening houdt met de eisen van de klant en die van de certificerende instanties. Je ontwerpt en/of tekent de benodigde manifold blokken, definieert de veldinstallatie en adviseert en assisteert in voorkomende gevallen de hydraulische monteurs en commissioning engineers tijdens het bouwen, testen en in bedrijf stellen van de systemen. Binnen jouw expertise ben je mede een aanspreekpunt voor onze internationale klanten, leveranciers en interne organisatie. Je hebt aandacht voor de continue verbetering van onze producten ten aanzien van componentkeuzes en functionaliteit, welke je vertaalt in onderbouwde verbetervoorstellen.

Taken en verantwoordelijkheden

Onze ideale kandidaat:

 • Heeft bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring met de aandrijvingen in de grotere machinebouw
 • Heeft ervaring in het opzetten en uitwerken van hydraulische systemen
 • Is in staat om de nodige hydraulische berekeningen uit te voeren
 • Beschikt over de nodige kennis van proportionaal- en servo techniek
 • Heeft ervaring met systemen opererend in een dynamische omgeving
 • Is in staat om zelfstandig maar ook in teamverband te werken en staat open voor feedback
 • Is analytisch, pragmatisch, vindingrijk en zelfstandig

Profiel

 • Afgeronde opleiding HTS of TU Werktuigbouwkunde of Mechatronica met een specialisatie richting hydrauliek
 • Kennis/ervaring met AutoCAD, Inventor en Hydroman
 • Je bent een systeemdenker
 • Kennis van meet- en regeltechniek
 • Kennis van elektrische systemen
 • Ervaring met FME(C)A’s en risicoanalyses
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift en bent bereid om incidenteel internationaal te reizen

Verder beschik je uiteraard over een aantal onmisbare eigenschappen zoals:

 • Goede communicatieve eigenschappen
 • Een gezonde dosis nieuwsgierigheid
 • Flexibel
 • Proactief
 • Nauwkeurig
 • Resultaatgericht

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.  Wij faciliteren goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on