Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. 

De hijs-, boor- en pijpleginstallaties worden vooral ingezet voor de handling van zwaar materieel aan boord van schepen. De access systemen worden vooral gebruikt om mensen en vracht op zee van schepen over te zetten naar andere schepen of vaste offshore installaties. De SMST systemen zijn constant in ontwikkeling om enerzijds een marktconforme standaard te ontwikkelen en anderzijds aan de klantspecifieke wensen van onze internationale klanten te voldoen. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 150 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons multidisciplinaire engineeringsteam, bestaande uit circa 40 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers, zijn wij op zoek naar een:

 

Engineer

met sterke affiniteit op het gebied van hydrauliek

 

Functieomschrijving

In deze rol ben je al vroeg betrokken bij met name het hydraulische ontwerp van onze producten. Binnen het multidisciplinaire engineeringsteam werk je mee aan het ontwikkelen van functionaliteit en kies je samen de juiste aandrijfconcepten en systemen teneinde aan de gestelde specificaties te kunnen voldoen. Je helpt mee de specificaties om te zetten naar een detailontwerp (calculaties, schema’s en stuklijsten) waarbij je rekening houdt met de door SMST gestelde veiligheidseisen, eisen van de klant en die van de certificerende instanties. Je verzorgt waar nodig modellering/simulatie van systemen of ondersteunt hierin. Je ontwerpt en/of tekent de benodigde manifold blokken, definieert de veldinstallatie en adviseert en assisteert in voorkomende gevallen de hydraulische monteurs, de commissioning -en service engineers tijdens het bouwen, testen, in bedrijf stellen en onderhouden van de systemen. Binnen jouw expertise ben je mede een aanspreekpunt voor onze internationale klanten, leveranciers en interne organisatie. Verder heb je aandacht voor de continue verbetering van onze producten ten aanzien van veiligheid, componentkeuzes en functionaliteit, welke je vertaalt in onderbouwde verbetervoorstellen.

Functie eisen

Je beschikt over een afgeronde opleiding TU of HTS Mechatronica/Werktuigbouwkunde met een sterke affiniteit of specialisatie richting hydrauliek. Voor deze functie verwachten we verder dat je minimaal kennis hebt van:

  • Meet- en regeltechniek
  • Elektrische systemen

Onderstaande functie eisen zijn een pré:

  • Kennis en/of ervaring met AutoCAD, Inventor en Hydroman
  • Kennis en/of ervaring met 20-sim of vergelijkbaar
  • Ervaring met FME(C)A’s en risico-analyses
  • Relevante praktijkervaring en enige jaren werkervaring
  • Ervaring in het uitvoeren van hydraulische berekeningen
  • Ervaring met het integreren van regeltechniek in hydraulische systemen
  • Ervaring met leidinggeven aan een team van engineers

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.  Wij faciliteren goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden aangevuld met interne opleidingen vanuit de SMST Academy.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on