Electrical Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. 

De hijs-, boor- en pijpleginstallaties worden vooral ingezet voor de handling van zwaar materieel aan boord van schepen. De access systemen worden vooral gebruikt om mensen en vracht op zee van schepen over te zetten naar andere schepen of vaste offshore installaties. De SMST systemen zijn constant in ontwikkeling om enerzijds een marktconforme standaard te ontwikkelen en anderzijds aan de klantspecifieke wensen van onze internationale klanten te voldoen. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Wil jij jouw kennis van elektrische installaties verder ontwikkelen en delen? Dan bieden wij jou een nieuwe uitdaging! Voor onze afdeling Engineering zijn wij namelijk per direct op zoek naar een ervaren:

 

Electrical Engineer

(40 uur p/w)

 

Functieomschrijving

Als ervaren Electrical Engineer ben je al vroeg betrokken in het ontwerp van onze offshore systemen. Samen met onze internationale klanten, Mechanical Design Engineers, Hydraulic Engineers en collega besturingstechnici werk je mee aan de technische specificaties en kies je samen de juiste aandrijf- en besturingssystemen.

Je werkt het elektrische/besturingsconcept uit in een detailontwerp (schema’s en stuklijsten), waarbij je rekening houdt met de eisen van de klant en die van de certificerende instanties. Je maakt een ontwerp van de besturingskasten, kiest de juiste veldbekabeling en je adviseert en assisteert de Commissioning Engineers tijdens het in bedrijfstellen van de systemen. Veelal stuur je ook de EPLAN tekenaar aan. Binnen jouw expertise ben je het eerste aanspreekpunt voor onze internationale klanten, subcontractors en de interne organisatie en heb je een signalerende rol aangaande processen, de afdeling en de “way of working”. Ook zal je in deze functie soms stagiaires en afstudeerders tijdens hun opleidingstraject begeleiden.

Functie eisen 

  • Je hebt een afgeronde TU of HTS-opleiding in Electrical Engineering en hebt tenminste 2 jaar relevante werkervaring
  • Je hebt ervaring met het berekenen van elektromotoren en het implementeren van PLC-installaties
  • Kennis van EPLAN, ATEX en hydraulische systemen is een pré
  • Je beschikt over technische, maar vooral ook over coördinerende competenties
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met de grotere aandrijftechnieken
  • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift en bent bereid om incidenteel internationaal te reizen.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. 

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on