Documents Engineer

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen en marine. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor ons team Expediting/Docs/QC (afgekort Expediting), bestaande uit een Expediting Quality Inspector en Production support engineer, zijn wij op zoek naar een:

 

Documents Engineer

(24-32 uur p/w)

 

Wat doet Expediting?

Expediting controleert of de gevraagde productkwaliteit en timing door de diverse afdelingen en toeleveranciers gerealiseerd worden en geeft een terugkoppeling naar de verantwoordelijke afdelingen voor verdere afronding.

Wat ga je doen?

Als Documents Engineer ben je werkzaam in een administratieve, maar tegelijk ook dynamische functie, omdat je regelmatig contact hebt met collega’s van verschillende afdelingen en met externen zoals leveranciers en keuringsinstanties. Je bent als Documents Engineer verantwoordelijk voor het vrijgeven en goedkeuren van de certificaten en rapporten, deze verwerk je vervolgens in het ERP systeem.

De onderstaande werkzaamheden behoren o.a. tot je functie:

 • Verantwoordelijk voor een juiste, volledige verwerking van de ontvangen documentatie en je controleert bij binnenkomst of deze aan de gestelde eisen voldoet. Hierna zorg je voor accurate en tijdige vrijgave van materialen in Productie in het ERP systeem
 • Verzorgen van de einddocumentatie (o.a. MRB, incl. gegevens van leveranciers, eindafnames en release note)
 • Evalueren van prestaties van leveranciers en je rapporteert dit naar de Purchaser
 • Documenteren en communiceren van afkeur/afwijkingen en je volgt de vervolgacties
 • Verzamelen, beoordelen en rapporteren van de maatrapportages volgens de gestelde maatprotocollen
 • Contact onderhouden met diverse interne afdelingen, keuringsinstanties en leveranciers, zodat je in overleg met de Expediting Quality Inspector de inspectie en afname kunt inplannen
 • Diverse interne afdelingen adviseren omtrent het opstellen van project-/productspecificaties met betrekking tot fabricage, inkoop van onderdelen en kwaliteit in het algemeen

Je hoofdtaak is om het dynamische speelveld tussen deze gebieden continu in een goede balans te houden. Ook zorg je voor een goede synergie tussen het team en andere organisatieonderdelen en je bent verantwoordelijk voor een optimaal klimaat waarbinnen de teamleden kunnen excelleren. Jij bent een verbinder en coach die handelt vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid. Daarnaast reageer je proactief op ontwikkelingen, zowel binnen de organisatie als in de markt en ben je een stevige gesprekspartner. Samen met andere afdelingshoofden werk je aan de gezamenlijke strategie.

Wat wij vragen?

We zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde collega die precies is in zijn/haar werk, die zich verantwoordelijk voelt en die het leuk vindt om mee te denken en mee te praten over bijvoorbeeld het verbeteren van/efficiënter laten verlopen van processen. Daarnaast beschik je over het volgende:

 • Een relevante, afgeronde MBO-opleiding (niveau 3 of 4)
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen een metaalbedrijf
 • Ruime ervaring met Office
 • Ervaring met een ERP-pakket, bij voorkeur met Isah
 • Klantgerichte instelling, je reageert tijdig op problemen/vragen van de interne/externe klant
 • Zowel mondeling als schriftelijk goede communicatieve vaardigheden
 • Accuraat en zorgvuldig
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.
SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. Bij SMST werk je niet alleen op abstract niveau aan producten, maar kom je letterlijk in aanraking met onze machines, omdat wij onze machines op dezelfde locatie produceren en testen.

Wat kun je verwachten?

We zijn graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.227,14 en maximaal € 3.471,44
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,19 netto per km en voor werk-werkverkeer een vergoeding van € 0,32 bruto per km
 • 25 vakantiedagen en opbouw van 13 ADV-dagen per jaar bij een fulltime dienstverband
 • 8% vakantiegeld
 • Een pensioenregeling bij het PMT; SMST betaalt 51% van je premie
 • Ruimte voor opleiding en trainingen. Helemaal afgestemd op jouw wensen

Deze voorwaarden horen bij een 40-urige werkweek.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on