Aftersales Spare parts Engineer / Artikelbeheerder

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. 

De hijs-, boor- en pijpleginstallaties worden vooral ingezet voor de handling van zwaar materieel aan boord van schepen. De access systemen worden vooral gebruikt om mensen en vracht op zee van schepen over te zetten naar andere schepen of vaste offshore installaties. De SMST systemen zijn constant in ontwikkeling om enerzijds een marktconforme standaard te ontwikkelen en anderzijds aan de klantspecifieke wensen van onze internationale klanten te voldoen. Vanuit Drachten gaan we voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 150 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Voor onze afdeling Aftersales zijn wij op zoek naar een:

 

Aftersales Spare parts Engineer / Artikelbeheerder

(40 uur p/w)

 

Functieomschrijving

Als Aftersales Spare parts Engineer ondersteun je de afdelingen Aftersales, Supply Chain en Engineering op het gebied van nieuw op te leveren SMST-installaties. Je bent gedurende de hele levenscyclus van een product verantwoordelijk voor het identificeren en specificeren van (spare) parts in overleg met de verschillende engineeringafdelingen en leveranciers. Je zorgt voor een goede archivering van component data, wat resulteert in de parts list in de manual en in bedrijfsprogramma’s zoals ISAH en bijv. Vault. Daarnaast assisteer je de afdeling Sales met concept spare parts lijsten ten bate van offertes.

Functie eisen

Je bent analytisch sterk op het gebied van verzamelen en verwerken van relevante informatie en kunt van daaruit optimale keuzes maken t.a.v. inrichting van de diverse bedrijfsprogramma’s. Je hebt goed in beeld welke parts wenselijk zijn voor de klant, waarbij klantcontact voor het opleveringsproject belangrijk is. Je hebt een flexibele instelling en vindt het geen probleem om af en toe eens over te werken. Ook vinden wij het belangrijk dat je de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift beheerst en dat je informatie, zowel in een groep als in een één-op-één situatie, duidelijk en pakkend weet over te brengen.

Verder voldoe jij aan onderstaande functie eisen:

  • Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding of vergelijkbaar
  • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring
  • Je kunt goed zowel zelfstandig als in teamverband werken
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het ERP systeem ISAH, Vault en Inventor/Autocad
  • Je hebt affiniteit met Excel

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan.

En ook belangrijk:
• SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen
• Wij bieden een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden
• Wij hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers en wij faciliteren opleidings- en doorgroeimogelijkheden


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on