Aftersales Manager

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Wie wij zoeken?

Ben jij ondernemend, commercieel, servicegericht, geïnteresseerd in techniek en vind je het leuk om leiding te geven aan een team? Wie weet is deze vacature dan iets voor jou! Per direct zijn wij op zoek naar een:

 

Aftersales Manager

(40 uur p/w)

 

Functieomschrijving:

De afdeling Aftersales bedient wereldwijd onze klanten op het gebied van spareparts, servicebehoefte, onderhoud/inspectie-activiteiten servicecontracten, garantie-aanvragen, complexe technische problemen en (complexe) vragen met betrekking tot spareparts. Daarnaast organiseert de afdeling Aftersales trainingen voor de klant.

Als Aftersales manager ben je verantwoordelijk voor een goede klantenbinding en een stijging van de financiële resultaten voor Aftersales. Je stuurt in deze functie een groeiend en enthousiast team van 9 Aftersales engineers aan.

Als manager ben je dagelijkse coachend en ondersteunend, maar ook aansturend bezig met het Aftersales team. Je bepaalt de prioriteiten op de afdeling en steekt waar nodig zelf ook de handen uit de mouwen. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van de prijslijsten en het bijbehorende artikelbestand. Je bent tevens verantwoordelijk voor het in kaart brengen, onderhouden en bewaken van alle interne werkprocedures en werkt aan continue verbetering.

Voorkomende taken:

 • Tevredenheid van klanten waarborgen en het zien van trends en patronen;
 • Planmatig proactief klanten benaderen met als doel het verwerven van nieuwe Aftersales opdrachten;
 • Leveren van bijdragen aan het ontwikkelen, introduceren, implementeren, toezien op en evalueren van de uitvoering van het customer servicebeleid om hierin verbeteringen te realiseren;
 • Het opstellen van customer service jaarplannen;
 • Leveren van de forecast voor spareparts en servicewerkzaamheden binnen het toegekende gebied;
 • Plannen, organiseren, controleren en evalueren van de werkzaamheden;
 • Coaching en begeleiding van het team Aftersales.

Functie-eisen:

 • Minimaal een afgeronde technische HBO-opleiding;
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring in een commerciële, leidinggevende functie;
 • Zowel mondeling als schriftelijk goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Een verbinder, waardoor je empathisch bent, een goed inlevingsvermogen hebt en je kunt communiceren op verschillende niveaus;
 • Klant- en servicegerichte en vooral ondernemende instelling;
 • Oog voor detail.

Werken bij SMST

Werken bij SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen. 

Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden.

Wat kun je verwachten

We zijn graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • 38 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis);
 • Ruimte voor opleiding en trainingen. Helemaal afgestemd op jouw wensen.

 

Voor recruitmentbureaus geldt het volgende: wij nemen alleen kandidaten in behandeling van recruitmentbureaus die wij expliciet hebben gevraagd om mee te zoeken. Kandidaten die door andere recruitmentbureaus worden aangeboden worden niet door ons in behandeling genomen.

...........................................................................................................................................................................................................

Interested? Send your letter with resume to:

Interesse? Stuur je brief en CV naar:

SMST Designers & Constructors BV
Att. HR Department
De Steven 53, 9206 AX Drachten
Tel. +31 (0)512 - 59 10 00
Email: recruitment@smst.nl

Please send your letter with resume in Dutch or English.
Je kunt je brief en CV in het Nederlands of Engels naar ons sturen.

Share this on